Manifestul Tinerilor PPEM

Apel către toți tinerii din Republica Moldova

Tinerii din Republica Moldova, care poartă în inimă dragostea față de această țară, vă îndemnăm să ne unim.

TPPEM este prima organizație politică de tineret veritabilă! TPPEM va organiza periodic seminare, traininguri, workshopuri, școli de dezbateri și alte forme de instruire pentru a crește calitatea educației politice a tinerilor din Republica Moldova. Doar cu tineri activi, implicați și instruiți vom reuși să devenim schimbarea spre care tindem!

TPPEM constată cu regret că tinerii sunt marginalizați din viața social-politică, interesele noastre deseori sunt ignorate, iar vocile aproape niciodată auzite! În acest sens, TPPEM va face lobby în interesele tinerilor, va crea mecanismele necesare implicării tinerilor în toate sectoarele vieții! TPPEM va propune și va susține în funcțiile publice tineri instruiți și integri, gata să facă schimbarea!

TPPEM este aripa de tineret a Partidului Popular European din Moldova și suntem solidari cu valorile creștin democrate și prevederile din Programul Partidului. TPPEM va crea toate premisele pentru ca organizația noastră să fie un suport important pentru Partid prin inițiativele cu care vom veni și o activitate prolifică.

Astăzi, am constituit Organizația de Tineret a Partidului Popular European din Moldova, o platformă de interacțiune ce își propune să vină în ajutorul tinerilor care vor să-și folosească abilitățile profesionale în politică, economie, sport, artă și alte domenii pentru dezvoltarea Republicii Moldova.
TPPEM va veni cu o serie de propuneri către Ministerul Educației pentru armonizarea sistemului educațional și adaptarea lui la necesitățile pieței de muncă. Acțiunile și inițiativele întreprinse de Tinerii PPEM sunt vitale nu doar pentru Partidul din care facem parte, ci și pentru întreaga țară.

Noi suntem viitorul, aici și acum.

Aşa, să ne ajute Dumnezeu!

Adoptat la Chișinău, 11 octombrie 2015